Semoga Allah Beri Pahala Sedekah Pada Orang Yang Klik Iklan Dibawah, Amin..

Sunday, July 10, 2011

Impian Kanak - Kanak Menghidap Kanser Diamond Marshall

Photobucket

Gambar Diamond Marshall sebelum menghidap Kanser

Photobucket

Photobucket
Rupa Diamond selepas menghidap kanser rambutnya keguguran akibat rawatan kimoterapi.

Photobucket
Mula menghidap kanser selepas tamat pra-persekolahan.

CALGARY: Kanak-kanak pesakit kanser Diamond Marshall, 6, mungkin tidak dapat mencapai impiannya untuk bertemu Puteri Aurora di Disneyland. Namun, pesakit cilik yang menghidap kanser tahap empat itu mencapai impiannya, semalam apabila dijemput hadir untuk menghadiahkan bunga kepada Duchess of Cambridge, Catherine Middleton di Calgary, Kanada. Diamond yang sangat teruja ketika bertemu Kate terus meluru ke arah isteri Putera William itu untuk memeluknya dan disambut mesra oleh wanita berkenaan.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Impian menjadi kenyataan: Diamond Marshall 6 memeluk Puteri Kate sambil menghadiahkan sejambak bunga.

Selain menghadiahkan bunga, Diamond turut mememberi Kate kotak berbentuk hati mengandungi gelang tanda persahabatan yang dibuatnya sendiri khas untuk Kate.

Ia adalah detik paling bahagia buat Diamond yang menderita kanser sarkoma sejak Februari lalu. Kanak-kanak malang itu sudah menjalani beberapa pembedahan, menghabiskan masa keluar masuk untuk rawatan di hospital, menjalani kemoterapi, selain mengalami keguguran rambut akibat kanser di perutnya. Diamond yang kehilangan ibu empat tahun lalu juga akibat kanser menulis surat kepada Kate untuk bertemu dengannya.

Photobucket
Gambar: Ibu Diamond yang meninggal dunia akibat kanser 4 tahun yang lalu ketika berumur 32 tahun..

Suratnya yang menyentuh hati itu berbunyi: “Kepada Puteri Kate. Nama saya Diamond Ann dan saya berusia enam tahun. Saya diberi nama sempena Puteri Diana. Ibu saya, Memory kini berada di syurga bersama Puteri Diana. “Saya menghidap kanser dan menghabiskan banyak masa di hospital. Saya menonton perkahwinan anda di katil hospital. Anda kelihatan sangat cantik. Saya ingin sekali bertemu anda.” Bapa Diamond, Lyall Marshall, 37, menghubungi Yayasan Impian Kanak-Kanak dan menghantar surat itu bersama suratnya sendiri meminta bantuan yayasan berkenaan supaya memunaikan impian anaknya.

Pada awal Jun lalu pihak yayasan terbabit menghubungi bapa Diamond dan dia dipilih untuk menghadiahkan bunga kepada Kate dalam lawatannya ke Calgary.

Photobucket
Diamond bersama bapanya Lyall, ibu tirinya Danielle, dan adik tirinya Freya 32 bulan.

Sementara itu, Kate dan William kini berada di California selepas tiba dari Calgary untuk lawatan dua hari di Amerika Syarikat. Pasangan itu mempunyai jadual yang padat ketika berada di negara berkenaan.

Sangat bersimpati dengan Diamond Marshall ni, tetapi Allah tidak akan sesekali berlaku kejam terhadap hamba - hambanya, terjadinya sesuatu itu dengan ada hikmah yang tersembunyi...

No comments:

Post a Comment

Sahabat Iju..