Semoga Allah Beri Pahala Sedekah Pada Orang Yang Klik Iklan Dibawah, Amin..

Monday, May 27, 2013

[Video] Cubaan Bunuh Diri "Spiderman"


video

Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Kanak-Kanak

Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Orang Dewasa

 
Saya Pengedar Sah Produk Shaklee
Produk Kesihatan dan Supplement Lengkap untuk seisi keluarga..

Dapatkan Supplement Multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan zat mineral dari hanya RM 45.00* sahaja sebulan.

Limited Stok Siapa Cepat Dia Dapat..

Saya Pengedar Sah Produk Supplement Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 
sms/call :019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak


* Harga tidak termasuk pos, Pack untuk sebulan adalah repack dari pack asal (2 bulan).

Kita perlu supplement kerana kita tidak mendapat khasiat yang sepatutnya dalam pemakanan harian kita. Supplement membantu kita mendapatkan khasiat yang sepatutnya..

Monday, May 13, 2013

Kes Dakwat Kekal SPR Gagal - Agus



Dalam akaun FB miliknya beliau menyuarakan kekecewaan pada sistem yang dibawa SPR..

Dakwat kekal adalah kegagalan SPR



Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Kanak-Kanak


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Orang Dewasa

 
Saya Pengedar Sah Produk Shaklee
Produk Kesihatan dan Supplement Lengkap untuk seisi keluarga..

Dapatkan Supplement Multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan zat mineral dari hanya RM 45.00* sahaja sebulan.

Limited Stok Siapa Cepat Dia Dapat..

Saya Pengedar Sah Produk Supplement Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 
sms/call :019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

* Harga tidak termasuk pos, Pack untuk sebulan adalah repack dari pack asal (2 bulan).

Kita perlu supplement kerana kita tidak mendapat khasiat yang sepatutnya dalam pemakanan harian kita. Supplement membantu kita mendapatkan khasiat yang sepatutnya..

Borang Memohon Permit Bazar Ramadhan MBSA Diedar Bermula Hari ni

Seperti yang tertulis dalam FB Rasmi MBSA, bolrang telah pun mula diedarkan hari ni,

Bayaran bermula dari RM 165 - RM 255, tidak termasuk cagaran RM 200..

Apa-apa pun bleh rujuk ke FB di bawah :

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=475625892507050&set=a.475625859173720.1073741836.152251204844522&type=1&theater


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Kanak-Kanak


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Orang Dewasa

 
Saya Pengedar Sah Produk Shaklee
Produk Kesihatan dan Supplement Lengkap untuk seisi keluarga..

Dapatkan Supplement Multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan zat mineral dari hanya RM 45.00* sahaja sebulan.

Limited Stok Siapa Cepat Dia Dapat..

Saya Pengedar Sah Produk Supplement Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 
sms/call :019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

* Harga tidak termasuk pos, Pack untuk sebulan adalah repack dari pack asal (2 bulan).

Kita perlu supplement kerana kita tidak mendapat khasiat yang sepatutnya dalam pemakanan harian kita. Supplement membantu kita mendapatkan khasiat yang sepatutnya..

BERNAMA - Terengganu Tidak Bercadang Teruskan Khidmat Pegawai Pembangunan Di Kawasan BN Kalah


Iju pun naik pening, BERNAMA cakap lain, Ahmad Said cakap lain, siapa yang kita nak percaya ni..

Kalau ada sesiapa yang ada bukti tentang penarikan balik kenyataan BERNAMA tu bleh kita kongsi diruangan komen dibawah..

Kenyataan penuh BERNAMA : http://www.bernama.com/bernama/v7/bm/newsindex.php?id=948966

Penjelasan Wakil Ahmad Said Berkenaan Isu ini : http://buatbatu.blogspot.com/2013/05/kenyataan-saya-di-putar-belit-media.html

Apa-apapun Iju mencadangkan pihak kerajaan Terengganu agar menyaman BERNAMA jika berita yang disampaikan BERNAMA itu tidak benar.

Berani kerana benar takut kerana salah..

P/s : Jangan la bersikap pilih kasih, sebagai pemimpin kita perlu menjalankan tugas dengan adil dan saksama, penyokong PR pun bayar cukai juga. Jadi pemberian tu kene la bagi secara meneluruh, jangan la bagi sebelah pihak je..


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Kanak-Kanak


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Orang Dewasa

 
Saya Pengedar Sah Produk Shaklee
Produk Kesihatan dan Supplement Lengkap untuk seisi keluarga..

Dapatkan Supplement Multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan zat mineral dari hanya RM 45.00* sahaja sebulan.

Limited Stok Siapa Cepat Dia Dapat..

Saya Pengedar Sah Produk Supplement Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 
sms/call :019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

* Harga tidak termasuk pos, Pack untuk sebulan adalah repack dari pack asal (2 bulan).

Kita perlu supplement kerana kita tidak mendapat khasiat yang sepatutnya dalam pemakanan harian kita. Supplement membantu kita mendapatkan khasiat yang sepatutnya..

Kenyataan Saya Di Putar Belit Media - Ahmad Said




 Berikut adalah penjelasan dari wakil Beliau

    Assalamualaikum dan selamat petang buat semua warga Terengganu.

    Berhubung isu fitnah dan khabar angin yang dilemparkan kepada Dato' Seri Ahmad Said, Admin memohon kepada semua terutama warga Terengganu agar menyelidik dahulu sebarang maklumat sebelum diterima bulat-bulat. Sikap segelintir pihak yang terus menerus cuba menjatuhkan kredibiliti Dato' Seri Ahmad Said amat dikesali.

    Kenyataan Dato’ Seri Haji Ahmad Said selepas Majlis Istiadat Perisytiharan Pelantikan Menteri Besar & Portfolio EXCO Negeri Terengganu semalam, telah diputar belit dan disalah tafsir oleh sesetengah pihak terutamanya oleh pembangkang.

    Kenyataan sebenar yang ditekan oleh Dato' Seri Ahmad Said sendiri ialah semasa kekalahan Barisan Nasional Terengganu di kawasan DUN yang kalah, Barisan Nasional telah mengambil inisiatif mewujudkan Pegawai Pembangunan DUN (PPD) yang dilantik melalui Kerajaan Negeri BN bagi membantu rakyat kawasan DUN yang kalah bagi menyalurkan segala bantuan kerajaan negeri serta menyelesaikan segala masalah rakyat di kawasan pembangkang.

    Tetapi di sebabkan sikap cakna PPD melalui kerajaan Barisan Nasional ini menyebabkan wakil rakyat PAS yang menang di kawasan PPD ini TIDAK MELAKSANAKAN TUGAS DAN KERJA YANG TELAH DI AMANAHKAN OLEH RAKYAT.

    Rakyat di DUN berkenaan diabaikan. Pembangunan tidak dilaksanakan sedangkan wakil rakyat PAS ini dibayar gaji dan elaun oleh kerajaan untuk memberi khidmat kepada rakyat di DUN berkenaan.

    Contoh yang jelas boleh dilihat di Rhu Rendang, Manir, Wakaf Mempelam. Apa pembangunan yang dibawa oleh wakil rakyat PAS, sedangkan mereka dibayar gaji. Ramai rakyat di kawasan berkenaan walaupun dari penyokong PAS sendiri mengadu pada wakil Pegawai Pembangunan DUN bukan pada wakil rakyat PAS yang dipilih. WAKIL RAKYAT PAS yang dibayar gaji dengan duit rakyat ini perlu melaksanakan tanggungjawab yang diberi bukan meletakkan tanggungjawabnya pada Barisan Nasional sahaja.

    Rakyat telah memilih wakil rakyat di kalangan PAS. Oleh itu, kita mahu melihat biar wakil rakyat ini memainkan peranan yang lebih untuk membantu rakyat di kawasan mereka, langkah ini bagi memberi ruang kepada semua wakil rakyat dapat melaksanakan tugas kepada DUN masing-masing, bekerja untuk rakyat, supaya rakyat dapat menilai sendiri keupayaan wakil rakyat yang mereka pilih pada PRU 13 baru-baru ini.

    Walaupun Barisan Nasional kalah di 15 kawasan DUN dalam negeri, tetapi 'AKU JANJI BARISAN NASIONAL' Terengganu tetap dijalankan di seluruh negeri ini untuk rakyat Terengganu dan mencapai Negeri Terengganu maju pada tahun 2020.

    Berkenaan dengan peruntukkan untuk pembangunan setiap DUN yang kalah akan sentiasa disalurkan tapi bukan lagi melalui Pegawai Pembangunan DUN tetapi melalui agensi-agensi kerajaan yang terdapat di kawasan berkenaan seperti Pejabat Daerah & Majlis Daerah yang akan diamanahkan untuk mengantikan PPD.

    Jika Pegawai Pembangunan DUN ini diteruskan, wakil rakyat PAS tidak akan bekerja untuk rakyat, jika perkhidmatan PPD ini diteruskan seperti tiada fungsi kepada DUN yang kalah kerana mereka seperti tidak dihargai dan diperlukan lagi oleh rakyat.

    Rakyat boleh menilai sendiri prestasi wakil rakyat di kawasan mereka sepanjang 4-5 tahun yang akan datang. Sememangnya kerajaan Barisan Nasional tidak pernah mengabaikan rakyat negeri Terengganu malahan pucuk pimpinan Barisan Nasional berterusan memberi yang terbaik demi kesejahteraan rakyat negeri ini.

    Diharapkan dengan penjelasan ini, tidak timbul lagi sebarang fitnah dan khabar angin yang cuba memutar belitkan perkara sebenar. Diminta semua
    pihak untuk menyelidik terlebih dahulu sebarang maklumat yang diterima dan jangan mudah untuk membuat sebarang spekulasi.

    Semoga kita semua bersatu hati demi kesejahteraan negeri ini. Amin.

    Terima Kasih.


Kenyataan Media Berhubung Isu Inihttp://buatbatu.blogspot.com/2013/05/bernama-terengganu-tidak-bercadang.html

Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Kanak-Kanak


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Orang Dewasa

 
Saya Pengedar Sah Produk Shaklee
Produk Kesihatan dan Supplement Lengkap untuk seisi keluarga..

Dapatkan Supplement Multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan zat mineral dari hanya RM 45.00* sahaja sebulan.

Limited Stok Siapa Cepat Dia Dapat..

Saya Pengedar Sah Produk Supplement Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 
sms/call :019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

* Harga tidak termasuk pos, Pack untuk sebulan adalah repack dari pack asal (2 bulan).

Kita perlu supplement kerana kita tidak mendapat khasiat yang sepatutnya dalam pemakanan harian kita. Supplement membantu kita mendapatkan khasiat yang sepatutnya..

Garlic Complex Shaklee


Kelebihan Garlic Complex Shaklee sebagai pencuci darah

Seawal 3000 SM, orang-orang Babilon menggunakan manfaat bawang putih yang serba boleh. Ia digunakan sebagai ubat untuk pelbagai tujuan, termasuk jangkitan saluran pernafasan, masalah kulit, jangkitan parasit dan sebagai agen antibiotik dan anti-mikrob.



Kajian saintifik menunjukkan bahawa bawang putih digunakan untuk menyucikan darah dan meneutralkan hasil toksik logam berat dalam tubuh kita, terutamanya merkuri dan kadmium. Penggunaan bawang putih juga berguna dalam rawatan hipoglisemia, gangguan usus dan pelbagai masalah kesihatan.



Walau bagaimanapun, tidak semua makanan tambahan bawang putih sama.. Kebanyakan kaedah pemprosesan bawang putih yang digunakan hari ini, termasuk serbuk bawang putih yang dihancurkan, kapsul minyak bawang putih dan sebagainya, mengurangkan atau menghapuskan kandungan allicin. Allicin adalah komponen utama aktif bawang putih dan diperlukan untuk banyak manfaat bawang putih.



Jom kita tengok apa istimewanya GARLIC COMPLEX ni.




Allicin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allicin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik.
sumber: vitaminsemulajadi.com


Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee dalah Galic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. ( tidak semua garlic yang dijual di pasaran mempunyai Allicin aktif. Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.)

  • Kegunaan Allicin Pada Bawang Putih Untuk Kesihatan Manusia
  • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
  • Menormalkan keseimbangan lipoprotein
  • Menurunkan tekanan darah
  • Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
  • Berfungsi sebagai anti-oksidan
  • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
  • Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
  • Bantu rawat asthma


*Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih.  

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Wan Zulkifli bin Wan Hanapi
sms : 019-4927541
Emel : wanz327789@yahoo.com
Fb: https://www.facebook.com/pages/Ikut-suke-orang-la sila klik LIKE utk info terkini


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Kanak-Kanak


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Orang Dewasa

 
Saya Pengedar Sah Produk Shaklee
Produk Kesihatan dan Supplement Lengkap untuk seisi keluarga..

Dapatkan Supplement Multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan zat mineral dari hanya RM 45.00* sahaja sebulan.

Limited Stok Siapa Cepat Dia Dapat..

Saya Pengedar Sah Produk Supplement Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 
sms/call :019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

* Harga tidak termasuk pos, Pack untuk sebulan adalah repack dari pack asal (2 bulan).

Kita perlu supplement kerana kita tidak mendapat khasiat yang sepatutnya dalam pemakanan harian kita. Supplement membantu kita mendapatkan khasiat yang sepatutnya..

Bawang Putih Ubat Darah Tinggi


Bawang Putih Terbukti boleh membantu mengekalkan tekanan darah normal..

Kajian menunjukkan yang bawang putih berupaya meningkatkan kesihatan kordiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normal serta tahap kolestrol apabila diambil sebagai sebahagian daripada diet harian yang sihat.

Kajian makmal menunjukkan yang Allicin, sebatian yang terdapat didalam bawang putih, mempunyai pelbagai manafaat termasuk didalam memberi sokongan untuk mengekalkan tahap kesihatan mikro organisma lain dalam :


  1. Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan mengekalkan tahap kolestrol sihat.
  2. Menggalakkan kesihatan kardiovaskular.
  3. Memelihara tahap kesihatan mikro organisma penting.
  4. Formula Shaklee yang unik bagi mengekalkan komponen semulajadi bawang putih segar, termasuk sebatian pembentuk alisin.
  5. Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan roemary.
Memperkenalkan Bawang Putih dalam bentuk tablet, memudahkan kita semua mendapatkankan khasiat bawang putih dengan lebih mudah dan cepat.


Setiap biji Garlic shaklee mengandungi 500mg bawang putih asli, tanpa pewarna dan perasa tiruan.

Dibuat dari bawang putih terpilih dijamin kualiti dan ketulenan setiap bawang putih.

Ditanam tanpa baja atau bahan kimia yang mempercepatkan pertumbuhan bawang putih.

Dibuat dengan teliti dan hasul supaya mudah dihadam oleh badan kita..

Dijamin 100% tulen asli dan berkualiti..

Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Kanak-Kanak


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Orang Dewasa

 
Saya Pengedar Sah Produk Shaklee
Produk Kesihatan dan Supplement Lengkap untuk seisi keluarga..

Dapatkan Supplement Multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan zat mineral dari hanya RM 45.00* sahaja sebulan.

Limited Stok Siapa Cepat Dia Dapat..

Saya Pengedar Sah Produk Supplement Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 
sms/call :019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

* Harga tidak termasuk pos, Pack untuk sebulan adalah repack dari pack asal (2 bulan).

Kita perlu supplement kerana kita tidak mendapat khasiat yang sepatutnya dalam pemakanan harian kita. Supplement membantu kita mendapatkan khasiat yang sepatutnya..

8 Kebaikan Bawang Putih


1. Mengurangkan risiko strok.

Bawang putih akan merangsang penghasilan nitric oxide pada dinding saluran darah. Ini akan membantu saluran darah untuk mengembang dan seterusnya mengawal tekanan darah dengan baik bagi mengelakkan risiko darah tinggi dan strok.

2. Mengurangkan risiko kanser.

Bawang putih kaya dengan bahan antioksidan seperti selenium yang membantu mengurangkan free radical di dalam darah. Ini akan mengurangkan risiko seseorang mendapat kanser.

3. Anti bakteria dan antivirus.

Sejenis bahan Allicin yang terkandung di dalam bawang putih ini bertindak sebagai antivirus dan antibakteria dalam memusnahkan beberapa mikrob. Jadi, ianya amat baik untuk jangkitan perut, jangkitan influenza dan sebagainya.

4. Antiinflamasi.

Kajian juga menunjukkan bawang putih mempunyai bahan antiinflamasi yang dapat membantu mengurangkan penyakit asma, mengurangkan inflamasi pada arhritis pada sendi seperti rheumatoid atau pun osteoarthritis.

5. Mengandungi banyak iodin.

Kandungan iodin yang tinggi di dalam bawang putih amat baik untuk pesakit yang menghidap hypertiroid.

6. Membantu sistem pencernaan.

Bawang putih akan merembeskan gastric acid pada lapisan perut yang akan membantu proses pencernaan di dalam saluran makanan.

7. Meningkatkan sistem imunisasi.

Terdapat kajian yang mendapati bahawa pengambilan bawang putih sebanyak 2 hingga 3 biji sehari selama tiga minggu akan meningkatkan aktiviti sel darah putih untuk melawan jangkitan dan tumor.

8. Mengurangkan kolesterol dalam tubuh.

Kandungan Di-sulphide di dalam bawang putih membantu menurunkan nilai kolesterol di dalam saluran darah dan seterusnya mengurangkan risiko penyakit jantung.

P/s : Siapa yang sanggup kunyah bawang putih ni..pahit, tak sedap dan pedas akan terbayang sebelum telan bawang putih ni..

Garlic Shaklee

Shaklee ada menyediakan bawang putih dalam bentuk tablet bagi memudahkan kita mendapat khasiat bawang putih tanpa perlu mengunyahnya huhu..


Terdapat 60 biji tablet didalamnya untuk kegunaan sebulan. 2 biji sehari untuk kesihatan yang terbaik..

Hanya dari RM 0.70 sebiji anda boleh mendapat semua manafaat diatas.. makanlah bawang putih Shaklee dengan istiqamah dan displin insyaAllah kesemua manafaat yang tertulis diatas akan anda perolehi..



Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Kanak-Kanak


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Orang Dewasa

 
Saya Pengedar Sah Produk Shaklee
Produk Kesihatan dan Supplement Lengkap untuk seisi keluarga..

Dapatkan Supplement Multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan zat mineral dari hanya RM 45.00* sahaja sebulan.

Limited Stok Siapa Cepat Dia Dapat..

Saya Pengedar Sah Produk Supplement Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 
sms/call :019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

* Harga tidak termasuk pos, Pack untuk sebulan adalah repack dari pack asal (2 bulan).

Kita perlu supplement kerana kita tidak mendapat khasiat yang sepatutnya dalam pemakanan harian kita. Supplement membantu kita mendapatkan khasiat yang sepatutnya..


Friday, May 10, 2013

Haram, Syirik, Dosa Besar Sambut Hari Ibu - UAI


Lihat Video Penjelasan dari Ustaz Azhar Idrus


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Kanak-Kanak


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Orang Dewasa

 
Saya Pengedar Sah Produk Shaklee
Produk Kesihatan dan Supplement Lengkap untuk seisi keluarga..

Dapatkan Supplement Multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan zat mineral dari hanya RM 45.00* sahaja sebulan.

Limited Stok Siapa Cepat Dia Dapat..

Saya Pengedar Sah Produk Supplement Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 
sms/call :019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

* Harga tidak termasuk pos, Pack untuk sebulan adalah repack dari pack asal (2 bulan).

Kita perlu supplement kerana kita tidak mendapat khasiat yang sepatutnya dalam pemakanan harian kita. Supplement membantu kita mendapatkan khasiat yang sepatutnya..

Wednesday, May 8, 2013

Dia Malaysian Bukan Bangla - Polis


Pegawai polis membantu seorang yang dikatakan Pengundi hantu oleh penyokong Pakatan Rakyat...

Lelaki terbabit telah pun membuat laporan polis bagi membolehkannya membuang undi..

Pegawai polis juga mengesahkan yang dia adalah Orang Malaysia dan layak untuk mengundi..

Kalau tengok pada raut wajah memang bukan orang Malaysia tapi siapa kita untuk menentukannya, dia ada bukti IC yang sah dan kita tiada hak untuk menghalang dia untuk menjalankan tugas sebagai rakyat Malaysia..

Apa-apa pun Allah Maha Mengetahui..Biarlah Allah yang menilai..

Allah Maha Kuasa,
Allah Maha Bijaksana,
Allah Maha Mengetahui..

Tengok Video Penuh :

video

Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Kanak-Kanak

Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Orang Dewasa

 
Saya Pengedar Sah Produk Shaklee
Produk Kesihatan dan Supplement Lengkap untuk seisi keluarga..

Dapatkan Supplement Multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan zat mineral dari hanya RM 45.00* sahaja sebulan.

Limited Stok Siapa Cepat Dia Dapat..

Saya Pengedar Sah Produk Supplement Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 
sms/call :019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

* Harga tidak termasuk pos, Pack untuk sebulan adalah repack dari pack asal (2 bulan).

Kita perlu supplement kerana kita tidak mendapat khasiat yang sepatutnya dalam pemakanan harian kita. Supplement membantu kita mendapatkan khasiat yang sepatutnya..

Tuesday, May 7, 2013

Jangan Ambil ESP Shaklee Lebih Dari 3 Sudu Sehari



Soy Protien Isolate Powder Shaklee (ESP Shaklee) - Protien segera dari Shaklee

Protein adalah salah satu keperluan tubuh yang penting untuk imuniti. Protein penting untuk untuk pembentukan dan pembaikpulihan sel. Oleh itu, dalam melindungi dan menjaga tubuh dari jangkitan, protein memainkan peranan penting. Antibodi juga adalah terdiri dari jenis-jenis protein.

Mengikut Jurnal Nutrisi Klinikal Amerika, kekurangan protein di kalangan warga tua mendatangkan pelbagai jenis penyakit yang berkaitan dengan sistem imuniti.

Dari kajian yang dibuat terhadap wanita-wanita di China yang mengambil soya secara rutin, mereka yang mengambil lebih banyak hidangan soya didapati menghadapi risiko kanser payudara lebih rendah daripada wanita yang jarang makan soya.

Walaupun terdapat percanggahan dalam hal soya ini, yang mana sesetengah penyelidik berpendapat bahawa soya mengandungi phytoestrogen yang boleh menyebabkan kanser, namun pro-soya mengeluarkan kenyataan bahawa isoflavones (estrogen yang terdapat dalam soya) adalah lemah dan tidak memberi kesan kepada tubuh sebagaimana estrogen semulajadi dalam tubuh manusia iaitu estradiol. Malah, menurut pro-soya, isoflavones bila bertindakbalas dengan estradiol, ia menjadi sejenis bahan yang boleh mencegah kanser.

Kajian juga menunjukkan bahawa di dalam soya terkandung phytochemical yang boleh menurunkan paras kolesterol, membantutkan pembesaran sel kanser dan mencegah osteoporosis. Walau bagaimana pun, terdapat beberapa elemen di dalam soya yang masih belum dapat dipastikan kesannya terhadap hormon, maka pengambilan soya seharusnya dibataskan kepada amaun tertentu.

Oleh itu, pengambilan Soy Protein Shaklee (ESP Shaklee) dihadkan kepada 3 sudu sehari sahaja, bagi mengelakkan risiko pada masa hadapan
soy protein

Energizing Soy protein Shaklee (ESP Shaklee) adalah non-GMO soy, iaitu soya asli yang tidak menjalani proses yang mengubah kandungan genetik organismanya.
 

Apa yang membuatkan Soy Protein Shaklee berbeza dengan produk soya lain? 

 

Kebanyakan produk soya diproses dengan alkohol. Cara ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk pencemaran bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan keseluruhan kebaikan soya.

Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO. Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini memastikan kacang soya kita bebas daripada pendedahan perubahan genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, Soy Protein Shaklee menggunakan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Kanak-Kanak


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee untuk Orang Dewasa

 
Saya Pengedar Sah Produk Shaklee
Produk Kesihatan dan Supplement Lengkap untuk seisi keluarga..

Dapatkan Supplement Multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan zat mineral dari hanya RM 45.00* sahaja sebulan.

Limited Stok Siapa Cepat Dia Dapat..

Saya Pengedar Sah Produk Supplement Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 
sms/call :019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

* Harga tidak termasuk pos, Pack untuk sebulan adalah repack dari pack asal (2 bulan).

Kita perlu supplement kerana kita tidak mendapat khasiat yang sepatutnya dalam pemakanan harian kita. Supplement membantu kita mendapatkan khasiat yang sepatutnya..

Akibat Kekurangan Nutrisi Dalam Badan Kita

 

Badan kita memerlukan nutrisi lengkap seperti di dalam piramid makanan supaya badan kita akan dapat terus beroperasi seperti biasa tanpa sebarang masalah....



Kekurangan Nutrisi boleh menyebabkan masalah berikut :

1. Penuaan pramatang - cepat terasa tua walaupun masih muda

2. Mudah Letih dan Lesu - cepat penat walaupun membuat pekerjaan rutin

3. Mudah dijangkiti penyakit dan jangkitan - kurang perlindungan dari segala jenis penyakit berjangkit

4. Keguguran Rambut.

5. Osteoporosis - masalah tulang, sakit sendi dan tulang mudah reput

6. Kulit bermasalah - kering, kudis buta dan ekzema

7. Dan Banyak Lagi masalah kesihatan...

Memang susah untuk kita mengawal tabiat pemakanan tidak sihat, dan susah untuk mendapatkan makanan sihat..


Sebab itulah kita memerlukan supplement, untuk membantu kita mendapatkan nutrisi harian kita..

Di Shaklee kami menggalakkan anda semua mengambil Mutltivitamin dan Multimineral terbaik Shaklee iaitu Vita-Lea Iron Formula Shaklee..

Ia merupakan Supplement Multivitamin pertama diciptakan didunia..

 Lebih dari 340 ujian dilakukan bagi memastikan Vita-Lea adalah Supplement Multivitamin terbaik dunia

Supplement yang lengkap dengan 28 vitamin dan mineral untuk keperluan tubuh kita..

Vita-Lea dimakan bersama ESP Shaklee memberikan nutrisi lengkap untuk keperluan badan harian kita

[Link] ESP Shaklee - sumber protien dari soya


Untuk kanak kanak pula Shaklee mencadangkan supplement untuk kanak kanak dari Shaklee

Klik gambar untuk bacaan lanjut tentang supplement untuk kanak kanak ni


Iklan Supplement Multivitamin Shaklee


Saya Pengedar Sah Produk Shaklee


Produk Kesihatan dan Supplement Lengkap untuk seisi keluarga..

Dapatkan Supplement Multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan zat mineral dari hanya RM 45.00* sahaja sebulan.

Limited Stok Siapa Cepat Dia Dapat..

Saya Pengedar Sah Produk Supplement Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 
sms/call :019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

* Harga tidak termasuk pos, Pack untuk sebulan adalah repack dari pack asal (2 bulan).

Kita perlu supplement kerana kita tidak mendapat khasiat yang sepatutnya dalam pemakanan harian kita. Supplement membantu kita mendapatkan khasiat yang sepatutnya..

Sahabat Iju..