Semoga Allah Beri Pahala Sedekah Pada Orang Yang Klik Iklan Dibawah, Amin..

Saturday, March 30, 2013

Set Diet Shaklee


Set Diet Shaklee Mengandungi :

1. Cinch Shake Mix Shaklee  :-
  • Membantu mengurangkan rasa lapar, dan keinginan untuk menguyah diantara wakt makan.
  • Membekalkan tenaga yang cukup untuk kerja kerja seharian.
  • Boleh menggantikan sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam, sangat sesuai untuk mereka yang ingin berpuasa, tak perlu fikir menu untuk bersahur dan berbuka, hanya bancuh cinch shake saja.
  • Membekalkan segala nutrien yang diperlukan oleh badan kita.
2. Lecithin  :-
  • Menyerap vitamin yang larut lemak - membantu tubuh menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut lemak.
  • Melindungi Hati - menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak, juga membantu memulihkan kesihatan hati.
  • Pemecahan lemak dan kolestrol - Lecithin bertindak sebagai pembersih salurdarah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid didalam tubuh
  • Pelangsingan - menghalang obesiti, pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan perlangsingan yang seimbang.
  • Meringankan Sembelit - Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.
Testimoni Pengguna Set Diet Shaklee 

Cinch Shake Mix Shaklee, Jom sihat dengan Shaklee


Ingin Mengurangkan Berat Badan ? Cinch Shake Mix Shaklee adalah jawapannya. Ianya sihat, selamat dan berkesan.

Hubungi saya perunding vitamin anda..
Iju..
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 924142]
sms/whatsapp : 018 - 2915102
FB : Ikut suke orang la..

Berminat ? Hubungi Saya
Saya Pengedar Sah Shaklee
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi
Shaklee Id : 924142
sms/call :019-9427541
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

Friday, March 29, 2013

Doa Untuk Wanita Senggugut Teruk

Pada wanita yang mengalami masalah sengugut teruk, mereka harus berikhtiar, sebab masalh sengugut ni boleh menjadi masalah besar, bukan sahaja pada pesakit, tetapi kepada sesiapa saja yang berada berhampiran mereka ketika itu, sakitnya hanya Allah je yang tahu..

 

Ini adalah antara doa yang boleh di amalkan, Ingat hanya Allah je dapat sembuhkan segala penyakit, Berusahalah tapi jangan lupa berdoa dan bertawakkal



Jangan amalkan pain killer, cuba ubati penyakit ini dari dalam, cuba suppliment dari Shaklee insyaAllah 

GLA dapat membantu menyelesaikan masalah senggugut dan kitaran haid tak stabil insyaAllah



Berminat ? Hubungi Saya
Saya Pengedar Sah Shaklee
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi
Shaklee Id : 924142
sms/call : 019-9427541
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

Thursday, March 28, 2013

Katak Direbus Dengan Zalimnya Demi Sains


Katak mahluk comel ciptaan Allah, Tahukah anda katak adalah haiwan berdarah sejuk, ia boleh mengudah suhu badannya mengikut suhu persekitaran, tetapi hanya mampu menahan sehingga 97 darjah celcius sahaja. Lebih dari tu katak akan mati..Jom tengok video eksperimen mengenainya..

video


Wednesday, March 20, 2013

Taman Rapat Perdana Ipoh Penuh Sampah


Gambar ni Iju ambil waktu dalam perjalan ke pejabat pagi tadi. Memang benar dakwaan penduduk sekitar Taman Rapat Perdana dan Taman Rapat Koperasi yang sepanjang jalan besarnya dipenuhi sampah sarap.




Sangat kotor dan busuk bila Iju lalu kawasan ni...

Penduduk setempat juga mendakwa, dibawah timbunan sampah sampah ni, menjadi tempat anjing liar berteduh dan membiak, pembiakan anjing anjing liar ni sangat tak terkawal, kawasan ini akan dipenuhi dengan puluhan ekor anjing berbagai saiz.

Kehadiran anjing-anjing ini menganggu penduduk yang lalu lalang di kawasan ini lebih lebih lagi jika berbasikal dan berjalan kaki.

Anjing-anjing ini juga sering kelihatan memasuki kawasan Masjid yang berdekatan iaitu Masjid Ma'aruf Taman Rapat Koperasi, terletak kurang 100m dari kawasan ini.

PEKERJA MBI DATANG MEMBERSIHKAN KAWASAN INI PADA 4 MAC LALU


Kelihatan Sebuah Jentolak dan 3 buah lori (gambar dibawah) datang ke kawasan ini 4 mac yang lalu..

Tapi apa yang dikesalkan mereka hanya membersihkan longkang yang tersumbat je..Apa guna bawa lori???


Iju cukup kagum dengan kecekapan pihak MBI menyaman pesalah parking tapi cukup kecewa dengan geng pembersihan MBI, jangan la cekik duit rakyat dengan cukai dan saman je..buat kerja la sikit..

Testimoni Set Diet Shaklee

Testimoni ni diambil dari blog MamaFaiz Master Coordinator Shaklee :

setelah sebulan mkn...

"ok la..since I dah makan product shaklee CINCH and LECITHIN for a month...cube tekaa..dah berapa kilo berat saya turun??? heheh..jeng jeng jeng...I LOST....3 KG!!!Okla tu kan,,sebulan dapat turunkan 3Kg..lau turun mendadak nnt badan akan cepat naik..Ok ape..bukannye I bersenam pun..hehe..saya akan minum Cinch around pukul 11.30pg after I dah breakfast.Then, saya kadang2 memang tak akan lunch pon sbb perut dah kenyang minum cinch tu..tapi saya akan lapar balik around 5-6pm. SO time ni saya akan dinner dah..saya mmg dinner awal..nnt ayah saya marah. sbb biasa org cina dinner b4 7pm..so ..my father cam tula..nk tau berat saya dulu berapa? starting from 48kg..berat saya naik smpai 65kg..antara sebab2 nye saya dinner after 7pm.mmg sape makan lewat malam bdn akan naik..so minum Cinch tu untuk gantikan makanan lain la.drpd ambik yg lemak n carbohydrate yang byk, baik minum cinch.lagipun cinch ni bukan sekadar mengenyangkan..tapi bakar lemak sekali,,n setiap malam b4 tido, saya akan ambik 3-4 capsule of Lecithin.yang ni pun bagus gak..mmg seriously bakar lemak. setakat ni if saya makan lecithin sahaja without cinch,at least I lost 200-300gram per day..sometimes till 400gram per day,,ok la tu lemak ilang byk tu sehari..dengan keadaan I yg bukannye bersenam nie..hehe..xsempat nk bersenam..bersenam ngan window shopping je.So, sesape yg nak kuruskan badan tu..sangatla saya saran kan ambik product ni..lagipun shaklee ni dah lama wujud kat dunia ni.So, kewibawaan product dia tak dapat di ragui la..and skang ni pun..mane2 I pegi mesti org akan cakap..diet ek??nampak kurus la skang..heheso seronok bila ade orang cakap camtu..So, I decide to keep using this product until i reach my target weight,,tapi after dah smpai target pun still nak guna jugak..coz nak maintain la plak kan?? hehe..ok"

Lagi Testimoni lepas makan lecithin..
 

  

Berminat ? Hubungi Saya
Saya Pengedar Sah Shaklee
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi
Shaklee Id : 924142
sms/call : 019-9427541
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

Cinch Shake Mix Shaklee

  1. Adakah anda makan makanan yang sihat setiap hari?
  2. Adakah anda makan secara tidak teratur?
  3. Adakah anda gemar memakan makanan ringan?
  4. Adakah anda rasa sukar untuk mengambil makanan yang berkhasiat kerana sibuk ?
Jadi Cinch shake mix adalah jawapan kepada semua masalah diatas, Ia merupakan cara mudah untuk mengekalkan berat badan ideal disamping rasanya yang lazat.

Kebaikan Cinch Shake Mix Shaklee :
  • Makanan segera untu yang aktif.
  • Menu Sarapan, Makan Tengah Hari, dan Makan Malam yang ringkas dan mudah
  • Tinggi kandungan serat, memberi rasa puas dan kenyang.
  • Mengandungi nutrisi yang lengkap untuk memelihara keseluruhan kesihatan.
Setiap kali anda minum Shaklee Cinch, anda akan mendapat 24gram protin, 24 jenis vitamin dan mineral yang penting dan 6gram serat larut (dicadangkan diambil bersama 1sudu ESP - Energizing Soy Protien). Ini penting kerana protin digunakan untuk membina otot bagi manaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori.

Makanan yang kaya dengan protin juga boleh menahan kelaparan yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan. Tidak lupa juga pada Leucine - nutrisi penting didalam Cinch untuk keperluan tubuh kita .

Faedah Utama :
  • Terdapat dalam 3 perasa yang menjadikannya lazat mengikut selera pelanggan. ( Perisa Cafe, Vanilla dan Coklat)
  • Indeks Glisemik -22 amat sesuai untuk pengidap kencing manis.
  • Cinch kaya dengan protin dengan leucine - asid amino
  • Tinggi kandungan serat
  • Merendahkan kadar gula tapi memberi tenaga
  • Tiada perasa, warna atau pemanis tiruan
  • Memberi 35% nilai harian vitamin dan zat dalam setiap hidangan.
Testimoni Pengguna Set Diet Shaklee  

Berminat ? Hubungi Saya
Saya Pengedar Sah Shaklee
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi
Shaklee Id : 924142
sms/call : 019-9427541
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

Lecithin Shaklee

Perbezaan Shaklee

Diekstrak dari kacang soya organik bukan GMO, setiap kapsul mengandungi 530mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Manafaat Lecithin
  • Menyerap vitamin yang larut lemak - membantu tubuh menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut lemak.
  • Melindungi Hati - menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak, juga membantu memulihkan kesihatan hati.
  • Pemecahan lemakdan kolestrol - Lecithin bertindak sebagai pembersih salurdarah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid didalam tubuh
  • Pelangsingan - menghalang obesiti, pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan perlangsingan yang seimbang.
  • Meringankan Sembelit - Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.
Lecithin Shaklee bagus berfungsi sebagai Set Diet  

Berminat ? Hubungi Saya
Saya Pengedar Sah Shaklee
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi
Shaklee Id : 924142
sms/call : 019-9427541
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

Kelebihan dan Perbezaan Shaklee


Secara jujurnya saya terlibat dalam perniagaan Shaklee ni adalah kerana saya ingin mencari pendapatan sampingan disamping saya ingin mencari jalan supaya saya dapat membantu menyelesaikan masalah kesihatan saya...

Saya telah berkahwin lebih 5 tahun dan masih belum dikurniakan cahaya mata, jadi saya memang mencari product yang betul betul dapat membantu saya menyelesaikan masalah saya..

Saya pernah cuba banyak produk dipasaran seperti minyak lintah, gambir serawak, cecair kuat dan macam macam lagi, malah saya pernah beli pam zakar tapi semua cara itu tak pernah berhasil..

Setelah membuat kajian dan bacaan, saya sebenarnya kekurangan nutrien hasil dari cara hidup yang tidak sihat, saya perlukan supliment yang dapat menyembuhkan penyakit saya dari dalam..Saya perlukan set di bawah ni..


Set ini mengandungi :
1. Omega Guard Shaklee
2. Vita E Complex Shaklee
3. Zinc Complex Shaklee

[Link] Baca disini tentang kebaikan set ini..

Saya juga baru mengambil anak angkat yang sangat comel..Kami ingin menyusu bayi kami ni supaya tiada masalah aurat kelat (doakan kami berjaya)..Saya perlukan set untuk menambah susu supaya isteri saya dapat menyusukan anak kami..

Banyak cara dah kami cuba, banyak ubat dah Isteri saya telan namun masih gagal. Dah ambil injection dari doktor pun gagal mengeluarkan susu, cuma dapat beberapa titik je..

Set Penyusuan Dari Shaklee ni juga sesuai bagi mereka yang ingin menyusukan anak angkat dan menjadikan anak itu anak susuan anda


Set ni dah banyak memberi senyuman pada ibu-ibu, ramai yang telah berjaya..


Supliment ni memang mahal sebab Shaklee menjaga kualitinya, so kalau nak beli supliment ni secara percuma saya kena buat sedikit online marketing.. Korang yang mampu beli..Saya yang tak mampu ni akan dapat bonus sekali gus dapat beli supliment Shaklee ni secara percuma..

Ada yang buat Shaklee Online ni sampai dapat pendapatan 5 angka ada juga yang dah berjaya mencecah 6 angka..

Saya berikhtiar agar dapat beli secara percuma dan secara berterusan pun dah Alhamdulillah disamping dapat membantu mereka yang bermasalah menyelesaikan masalah kesihatan Insya Allah..

Kalau korang semua ada masalah kesihatan yang tak boleh diselelaikan sekian lama boleh call/sms saya kita sama sama selesaikan masalah kita.. pada yang tak mampu boleh cuba apa yang saya buat, tak perlukan modal pun cuma masa dan internet je..

Kita Usaha Allah yang Tentukan, Berdoa setelah bertawakkal Insya Allah.. Allah Maha Kuasa

Ikhlas dari :
Iju Budak Baik Amin

Berminat ? Hubungi Saya
Saya Pengedar Sah Shaklee
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi
Shaklee Id : 924142
sms/call : 019-9427541
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

Tuesday, March 19, 2013

Cara Membakar Kalori Ketika Tidur

Sebelum cuba cara ni kene timbang dulu, rekod bacaan berat sebelum kite tidur...

Macam mana badan kita membakar kalori ketika tidur?

Jawapan die mudah je,

Metabolisma badan kita akan naik jika suhu bilik kita sejuk, badan kita terpaksa membakar banyak kalori untuk memastikan badan kita sentiasa panas.

Pastikan suhu bilik kita sejuk dan jangan pakai selimut, kalau pakai pun yang nipis nipis je, yang ada aircond boleh la pasang bagi sejuk, jangan turunkan suhu secara mendadak, turunkan secara berperingkat..

Kalau pergi luar negara yang ada musim sejuk, pasang pemanas pada kadar rendah supaya badan kita bekerja keras untuk memastikan kita sentiasa panas..

Yang pakai kipas jangan pakai selimut, kalau boleh buka tingkap, kalau banyak nyamuk, pasang la ubat nyamuk yang kuat sikit.

Jangan makan nasi atau apa sahaja yang mengandungi kabohidrat 6 jam sebelum tidur, minum air pun jangan terlalu banyak, memadai 1 gelas sahaja..

Bagi yang muslim makan sebelum waktu magrib, ataupun makan sebaik saja lepas magrib, lepas tu jangan makan dah.


Tidur sekurang kurangnya 7 jam untuk membakar lebih banyak kalori

Minum Green Tea Sebelum Tidur, Green Tea mempunyai anti oksidan yang tinggi yang dapat meningkatkan metabolisma bagi membantu badan kita bakar lemak dengan lebih banyak lagi.

Senang je kan, boleh la cuba layan tidur lepas ni..

Sebut pasal Green Tea, Shaklee ada satu green tea memang untuk turunkan berat badan dan bakar kalori dengan banyak..


Baca Testimoni Pengguna Set Diet Shaklee.. 

Cinch Shake Mix Shaklee, Jom sihat dengan Shaklee



Ingin Mengurangkan Berat Badan ? Cinch Shake Mix Shaklee adalah jawapannya. Ianya sihat, selamat dan berkesan.

Hubungi saya perunding vitamin anda..
Iju..
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 924142]
sms/whatsapp : 018 - 2915102
FB : Ikut suke orang la..

[Seram] Mayat Berjalan Sendiri

 

Di Kg Toradja (Indonesia) terdapat satu ilmu yg luar biasa dimana mereka boleh menjadikan mayat berjalan pulang ke rumah sendiri. Kejadian berlaku disebuah daerah pendalaman Indonesia yg berbukit bukau. Jika ada kematian di kg Toradja maka mayat itu akan diberi kuasa hipnotisme supaya simati boleh pulang berjalan kaki dan hanya berhenti bila sampai dirumahnya. kuasa ini dibuat supaya tidak menyusahkan orang kg dari mengurus mayat tersebut. 



[ Saksi ]Sebagai orang Toraja asli, saya sangat sering ditanya oleh teman2 tentang uniknya kebudayaan Tana toraja khususnya tentang fenomena mayat berjalan. saya sendiri lahir dan tumbuh besar di Tana Toraja sehingga saya mengetahui tentang adat & kebudayaan di Tana Toraja walaupun tidak menguasai secara keseluruhan tentang asal usul dan segala macam tetek bengek adat Toraja.

Cerita mayat berjalan sudah ada sejak dahulu kala. ratusan tahun yang lalu konon terjadi perang saudara di Tana toraja yakni orang Toraja Barat berperang melawan orang Toraja Timur. dalam peperangan tersebut orang Toraja Barat kalah telak karena sebagian besar dari mereka tewas, tetapi pada saat akan pulang ke kampung mereka seluruh mayat orang Toraja Barat berjalan, sedangkan orang Toraja Timur walaupun hanya sedikit yang tewas tetapi mereka menggotong mayat saudara mereka yang mati, karena kejadian tersebut maka peperangan tersebut dianggap seri. pada keturunan selanjutnya orang-orang Toraja sering menguburkan mayatnya dengan cara mayat tersebut berjalan sendiri ke liang kuburnya.

Fenomena “Mayat berjalan” itu saya sendiri pernah menyaksikannya secara langsung. kejadian tersebut terjadi sekitar tahun 1992 (saya baru kelas 3 SD). pada saat itu di desa saya ada seorang bernama Pongbarrak yang ibunya meninggal. seperti adat orang Toraja sang mayat tidak langsung dikuburkan tetapi masih harus melalui prosesi adat penguburan (rambu solo’).

Saat itu setelah dimandikan mayat sang ibu diletakkan di tempat tidur dalam sebuah kamar khusus sebelum dimasukkan kedalam peti jenasah. pada malam ketiga seluruh keluarga berkumpul untuk membicarakan bagaimana prosesi pemakaman yang akan dilaksanakan nanti. saat itu saya duduk di teras rumah maklum anak-anak jadi suka mondar mandir.

Namun setelah rapat selesai (sekitar jam 10 malam), tiba-tiba ada kegaduhan dalam rumah dimana beberapa ibu-ibu berteriak -teriak. karena penasaran saya berusaha melongok ke dalam rumah dan astaga sang mayat berjalan keluar dari dalam kamar, kontan saja saya dan teman2 saya berteriak histeris dan berlari menuruni tangga. saya berlari dan mendapatkan ayah saya sambil histeris ketakutan. setelah itu saya langsung dibawa pulang kerumah oleh ayah dan saya tidak tahu apa yang terjadi selanjutnya. Keesokan harinya kejadian tersebut rupanya cukup heboh diperbincangkan oleh warga dan informasi yang saya dengar bahwa Pongbarrak yang melakukan hal tersebut. konon dia iseng aja untuk membuat lelucon pada malam itu.

Pada zaman sekarang sudah sangat jarang orang Toraja yang mempraktekkan hal tersebut walaupun masih banyak generasi yang memiliki ilmu seperti itu. akan tetapi mereka masih sering mempraktekkannya pada binatang seperti ayam atau kerbau yang diadu dalam keadaan leher terputus. Binatang seperti kerbau yang sudah dipotong kepalanya dan dikuliti habispun, masih bisa dibuat berdiri dan berlari kencang, mengamuk kesana sini!

P/S : Hanya Allah Yang Lebih Mengetahui, tak mustahil bagi Allah untuk perkara ini terjadi, tapi semua ini datang dari Allah. Janganlah kita mengsekutukan Allah dengan apa benda pun.

Iklan Slide Show Shaklee

--> -->

Berminat ? Hubungi Saya
Saya Pengedar Sah Shaklee
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi
Shaklee Id : 924142
sms/call : 019-9427541
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

Monday, March 18, 2013

Tonik Anti Penuaan Dari Shaklee

 

Kandungan Resveratrol sama dalam 100 gelas red wine

 Kelebihan Vivix Shaklee



Berminat ? Hubungi Saya
Saya Pengedar Sah Shaklee
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi
Shaklee Id : 924142
sms/call : 019-9427541
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

Vita-Lea Iron Formula Shaklee

 

Apa Nutrisi Yang Ada Dalam Vita-Lea

 

 Perbezaan antara Vita-Lea Shaklee dan Multivitamin Jenama Ternama


Berminat ? Hubungi Saya 
Saya Pengedar Sah Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 sms/call : 019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

Vita-Lea The Best Multivitamin From Shaklee

 
 Multivitamin pertama pada tahun 1915

Vita-Lea Shaklee  adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta didunia. Asalnya ia dikenali sebagai "Vitalize-Mineral". 
 
Sekarang Vita-Lea diformulasi dengan Zat Besi

Ujian Klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Manafaat Utama :

Penambahan Tenaga Segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mehupun kerja seharian.

Pelengkap Nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegeterian) dan anaemia.

Keupayaan Sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

Metabolisma - Sangat membantu dalam situasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan

Elemen Penting Pada Sel Tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.

Melindungi Organ - Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Berminat ? Hubungi Saya :

Saya Pengedar Sah Shaklee
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi
Shaklee Id : 924142
sms/call : 019-9427541
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

Sunday, March 17, 2013

Rumah Untuk Dijual (Semi D, Taman Rapat Indah, Ipoh)



RUMAH INI TELAH DI JUAL PADA 1 MEI 2013 TERIMA KASIH

Rumah untuk dijual, Alamat Rumah :

No 61, Lebuh Semangat 1,
Taman Rapat Indah,
31350 Ipoh,
Perak.

Jenis Rumah : Semi D Satu Tingkat
Saiz Tanah : 40x80
Saiz Rumah : 30x70
Bilangan Bilik : 3
Bilangan Bilik Air : 3

Rumah besar sesuai dijadikan Home Stay
Berhampiran dengan Sekolah, Tempat Joging, Stesen Minyak, Masjid, Bank, Dewan Orang Ramai, Food Court dan Kedai Runcit..

Berminat Sila Call : Wan Zul 019-4927541





Monday, March 11, 2013

Tip Untuk Mengawal Penyakit Ekzema




Antara langkah-langkah mengawal penyakit ekzema adalah seperti berikut :-

1.Sapukan krim pelembab pada bahagian kulit yang dijangkiti.

2.Pilihlah pakaian yang diperbuat daripada bahan kapas dan elakkan memakai pakaian daripada
bahan sintetik atau bulu.

3.Jauhi persekitaran kering dan suhu panas yang boleh menyebabkan peluh.

4.Elakkan penggunaan sabun secara berlebihan dan seelok-eloknya bilaslah pakaian sebanyak dua kali.

5.Untuk tempoh tertentu,jauhi air garam atau berklorin kerana ia boleh menyebabkan eczema.

6.Jangan menggaru bahagian kulit yang dijangkiti.

Berminat ? Hubungi Saya
Saya Pengedar Sah Shaklee
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi
Shaklee Id : 924142
sms/call : 019-9427541
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

Sahabat Iju..