Semoga Allah Beri Pahala Sedekah Pada Orang Yang Klik Iklan Dibawah, Amin..

Friday, June 24, 2011

Misteri Batu Terbang Di Al Hasa

Photobucket

Misteri Batu Terbang,

Ada yang menyebutnya sebagai batu terbang atau batu gantung. Ada yang menyebutkan sebagai batu pijakan Nabi Muhammad saat akan Mi'raj ke langit. Sang batu ingin ikut terbang ke langit, tetapi dilarang oleh nabi, sehingga berhenti dalam posisi melayang hingga sekarang.

Banyak yang percaya begitu saja gambar dan cerita tersebut. Tetapi tak kurang juga yang bertanya-tanya. Apakah batu tersebut benar-benar ada? Benarkah itu foto asli?

Setelah beberapa lama mencari-cari kebenaran cerita dan foto tersebut, akhirnya ada penjelasan yang diperoleh dari forum berbahasa arab. Ternyata gambar batu ini sudah tersebar di internet dan juga menimbulkan 'kehebohan' di antara mereka.

Seorang anggota forum tersebut menanggapi dengan menyatakan bahawa ia tinggal di wilayah tersebut dan tidak pernah melihat ada batu yang terbang melayang. Ia pun kemudian memberikan gambar - gambar batu yang dimaksudkan. Dan ternyata, memang batu tersebut ada, namun mempunyai penyangga/kaki di bawahnya.

Gambar asli batu tersebut menunjukkan bahawa memang batu tersebut cukup unik. Dan dengan mengambil gambar sudut  yang tepat, kemudian di edit dengan photoshop, dan dengan mudah boleh menghilangkan penyangga/kaki batu tersebut untuk memberi kesan sebagai batu yang melayang di udara.

Berikut adalah gambar -gambar batu asli dari pelbagai sudut:

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Iklan Set Untuk Kekuatan dan Kesuburan Kaum LelakiLink - Perincian Kandungan 24 Vitamin dan Mineral Dalam Meal Shake

Berminat ? Hubungi Saya :
Saya Pengedar Sah Shaklee
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi
Shaklee Id : 924142
sms/call : 019-9427541
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

No comments:

Post a Comment

Sahabat Iju..