Semoga Allah Beri Pahala Sedekah Pada Orang Yang Klik Iklan Dibawah, Amin..

Saturday, March 9, 2013

Zinc Compex Shaklee

 

Perbezaan Shaklee :

Dirumus dari zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita.zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.

Manfaat Utama :

    Mengaktifkan 200 jenis enzim – zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA dan protein, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim didalam tubuh kita untuk memelihara metabolism gigi dan pertumbuhan para remaja.

    Membentuk kolagen – membantu pembentukkan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ

     Memperbaiki diabetes – membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.

    Bintik putih di kuku – bintik putih dikuku adalah tanda defisiensizinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat,pembengkakan prostat, anemia, lemah ingatan atau hilang daya penglihatan.

    Mempertingkatkan sisten imun – membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.

    Memepercepatkan pemulihan luka – mempercepatkan pemullihan luka dalamandan luaran,pemulihan selepas pembedahan, membaiki alergi dan bintik dikulit. Hancurkan zinc dan tabur kertas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.

    Memperbaiki masalah prostat – melidungi kesihat prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambila  harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%.

    Kemampuan seks lelaki – pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan keadaan sperma. Zinc yang secukupnya penting untk keupayaan seks yang bertenaga.

    Ovulasi wanita – wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus menegmbalikan daya ketahannya.

    Memperbaiki radang kulit – kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.

    Mengekalkan deria bau – untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitive (rasa dan bau).

Zinc adalah suatu khazanah lelaki

Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotang fungsi seksual, penuan pra matang dan gugur rambut. Oleh yang demikian, zinc amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.

Cadangan :

Untuk pemeliharaan kesihatan dan waktu tumbesaran : 2 kali sehari, 1 tablet setiap kali (lepas makan )
Untuk melawan kanser, mempertingkatkan sistem imun dan fungsi seksual : 2 kali sehari, 2 tablet setiap kali.


Berminat ? Hubungi Saya : 
Saya Pengedar Sah Shaklee 
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi 
Shaklee Id : 924142 sms/call : 019-9427541 
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

No comments:

Post a Comment

Sahabat Iju..