Semoga Allah Beri Pahala Sedekah Pada Orang Yang Klik Iklan Dibawah, Amin..

Saturday, March 9, 2013

Vita E Complex Shaklee

 
Perbezaan Shaklee :

Dibuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum, kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopherol  yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta,gamma, delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran. Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membrane sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu oto. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, cadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Manfaat utama :

  • Melindungi jantung – pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat ; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatkan kolestrol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat kedinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain.
  • Mempertingkatkan kemampuan Reproduktif – Kajian pada tahun 1924, mendapati  vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
  • Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melmbatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya hanya mampu memulihkan tesktur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
  • Anti-Oksidan yang kuat – pengambilan dari 1,200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakkan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi-katarak dan masalah penglihatan
  • Kelestarian tenaga- meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksijen yang lebih.
  • Memperbaiki Arthritis – meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.
  • Menghalang keguguran – merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.
  • Memperbaiki parut – Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

Nota : Pakar Nutrisi mencadangkan pengambilan ACE(beta carotene, Vitamin C & E) bersama-sama untuk menggandakan kesan anti-oksida dalam melawan radikal bebas.

Adakah anda Mengambil Vitamin E dengan cukup ?

Untuk  400IU vitamin E, seseorang perlu mengambil makanan berikut untuk sel-sel sihat melawan radikal bebas : 1kg biji gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam, 500g badam.

Adakah vitamin E selamat ?

Di dalam buku “Prescription for Longevity” yang ditulis oleh Dr.James Scala terdapat diskusi mengenai keselamatan vitamin E dengan terperinci. Secara global, terdapat lebih dari 1000 laporan berkenaan keberkesanan dan keselamatan vitamin E. Kajian bertahun-tahun oleh University Havard keatas kedua-dua lelaki dan wanita membuktikan vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung hamper 41% and strok dengan 33%. Kajian juga membuat kesimpulan dos selamat adalah 3,200IU.

Cadangan :

Untuk memelihara kesihatan : 1 kapsul sehari ( selepas makan)
Untuk anti-penuaan dan sistem reproduktif : 2 kali sehari, 1 kapsul setiap kali
Menentang kanser dan mengurangkan parut : 2 kali sehari, 2 kapsul setiap kali
Vitamin E (alpha, beta, gamma, delta). Ianya adalah vitamin E terlengkap di pasaran.


Berminat ? Hubungi Saya :
Saya Pengedar Sah Shaklee
Wan Zulkifli bin Wan Hanapi
Shaklee Id : 924142
sms/call : 019-9427541
COD : Ipoh, Kuala Kangsar, Seri Iskandar, Batu Gajah, Gopeng, dan Sungai Siput, Perak

No comments:

Post a Comment

Sahabat Iju..